Zwemrank.nl

DE uitslagen site van zwemmend Nederland
Wachtwoord vergeten? Account aanmaken

Help

 • Klik op 'Video toevoegen' bij uitslagen
 • Voeg video's toe aan uitslagen
 • NJJK 2015 limieten zijn beschikbaar
 • Maak een account aan voor meer opties
 • Volg zwemmers op je voorpagina

Home

Als je voor de eerste keer binnenkomt op zwemrank.nl zie je het volgende scherm voor je :

Home

De diverse knoppen helpen je te navigeren door de applicatie, maar een paar onderdelen zijn wel van belang.
Zo zie je rechtsboven de knop 'Inloggen' staan. Als je hier op drukt krijg je de mogelijkheid om in te loggen met je account of als je nog geen account hebt er eentje aan te maken.
Als je ingelogd bent heb je extra mogelijkheden :

 • Het ontvangen van mails als er nieuwe uitslagen zijn ingelezen
 • Het volgen van andere zwemmers
 • Het plaatsen van berichten op de wall van andere zwemmers
 • Het gebruiken van het contact formulier
Voor het aanmaken van een account heb je uiteraard wel een werkend emailadres nodig. Vul dit als eerste in en druk op 'Go'. Er wordt nu een mailtje naar je toe gestuurd (dit kan maximaal 15min duren).
Klik op de link in de mail om je account definitief te maken, daarna kan je met je account inloggen.
Wil je de instellingen van je account wijzigen, klik dan op de link 'Account' (alleen beschikbaar als je ingelogd bent).

Account

Nadat je op de 'Account' link hebt geklikt kom je in het volgende scherm :

Account

In dit scherm kan je als eerste je naam, woonplaats, geboortedatum en geslacht invullen. Ook kan je de vereniging waarvan je lid bent kiezen uit de lijst.
De optie 'Highlight clubgenoten' zorgt ervoor dat als je een ranglijst opvraagt je clubgenoten (en jijzelf dus ook) geacreerd worden, zodat je ze eenvoudig kan vinden.
Verder kan je je wachtwoord wijzigen in een wachtwoord wat je makkelijker kan onthouden. Kies wel een wachtwoord wat moeilijk te raden is.
Nadat je de gegevens door middel van de knop 'Opslaan' hebt opgeslagen verschijnt er nog een extra optie, namelijk 'Dit ben ik'.
Aan de hand van de ingevoerde gegevens heeft zwemrank geprobeerd jou in de database van zwemmers te vinden. Mogelijk zijn er meerdere opties, kies dan de juiste.

Aan de rechter zijde staan verder nog 5 checkboxen :

 • Nieuwe uitslagen (alle) : ontvang een email bij iedere nieuwe uitslag die ingelezen wordt
 • Nieuwe uitslagen van mijn club : ontvang een email als er een uitslag ingelezen is waaraan jouw club heeft deelgenomen
 • Nieuwe uitslagen bij zwemmers die ik volg : ontvang een email als er een uitslag is ingelezen waaraan een zwemmer die jij volgt deelgenomen heeft
 • Nieuwe berichten op mijn wall : ontvang een email als er een nieuw bericht op jouw wall is geplaatst
 • Nieuwe berichten bij zwemmers die ik volg : ontvang een email als er een nieuw bericht op de wall van een zwemmer die jij volgt is geplaatst

De laatste link op de account pagina is 'Verwijder je account!'. Als je daar op klikt wordt je account volledig verwijderd.

Ranglijsten

Als je op de Ranglijsten link klikt kom je op de volgende pagina :

Ranglijsten

Op deze pagina kan je aan de hand van diverse criteria ranglijsten opvragen. Met de standaard instellingen vraag je ranglijsten op van het afgelopen jaar voor de jongens van 12 jaar op de 200m rugslag in het 25m bad.
Kies binnen de geboorte jaren een 'van' jaar en een 't/m' jaar (maakt niet uit welke richting, dus van oud tot jong of van jong tot oud) en de slag en afstand die gezwommen moet zijn. Eventueel kan je ook nog een club selecteren, waarmee je een ranglijst van deze club kan maken.
Kies je als baansoort 'alle', dan worden de tijden gezwommen in een 25m bad in oranje weergegeven, die in een 50m in groen.

Tip 1 : als je op de club-dropdown klikt kan je door middel van je toetsenbord snel naar de gewenste club springen door de naam van de club in te typen.
Tip 2 : Kies in als datum alleen het competitieweekend om 'vergelijkende uitslagen' te krijgen. Een ranglijst van 1 wedstrijdweekend dus.

Limieten

Als je op de Limieten link klikt kom je op de volgende pagina :

Limieten

Op deze pagina zie je in eerste instantie alleen de dropdown met wedstrijden waarvoor limieten bekend zijn in zwemrank. Dit zijn veelal de diverse Nederlandse Kampioenschappen, maar kunnen ook Kring Kampioenschappen, Europese of Wereldkampioenschappen betreffen. Kies het gewenste toernooi en je krijgt een aantal keuze opties aangeboden.
De opties bieden de mogelijkheid om van een bepaalde slag, afstand en/of leeftijd de zwemmers op te vragen die voldaan hebben aan het limiet voor het gekozen kampioenschap.
Standaard wordt de ranglijst daarbij opgemaakt aan de hand van de tijd. Kies de optie 'Fina punten' om deze te sorteren op basis van het behaalde aantal fina punten of '50/25m bad' om de limieten behaald in het 50m bad voorrang te bieden op die behaald in het 25m bad.
Een alternatief is om uit de dropdonwn met clubs de club te selecteren waarvan je de behaalde limieten wil zien. Nadat je op 'Go' hebt gedrukt zal dan een lijst gestoond worden met alle zwemmers van die club die minimaal 1 limiet hebben gehaald. Als ze zowel op de 25m baan als de 50m baan voldaan hebben aan de limiet worden deze beide getoond.

Noot : aan de ranglijsten in zwemrank kunnen geen rechten worden ontleend. Plaatsing voor kampioenschappen wordt bepaald aan de hand van tijden die voorkomen op rankings.knzb.nl. Wel proberen wij door ook tussentijden en startzwemmers van estafettes te verwerken een completer beeld te geven dan op rankings.knzb.nl

Zwemmers

Hier moet uitgelegd worden wat er mogelijk is op de zwemmers pagina van zwemrank

Uitslagen

Hier moet uitgelegd worden wat er mogelijk is op de uitslagen pagina van zwemrank

Help

Dat is deze pagina en de inhoud wijst voor zichzelf.

Contact (alleen zichtbaar als je ingelogd bent)

Hier moet uitgelegd worden wat er mogelijk is op de contact pagina van zwemrank